RECEPT

Sallad på majskycklinglever, äpple, kantareller och valnötter

Recept Sallad på majskycklinglever, äpple, kantareller och valnötterIngredienser för 4 portioner

300 gram färsk kycklinglever, gärna från majskyckling

3 msk balsamicovinäger
3 dl kantareller
2 äpplen halverade och skivade
3 msk valnötter
200 gram haricots verts
Blandade sallatsblad
Vinägrette
1 msk valnötsolja
1 msk citronsaft
1 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
Några droppar honung (kan uteslutas)
Salt
Peppar
Tunna skivor rostat bröd

Rensa och stek kantareller i smör och olivolja tills allt vatten ångat bort. Salta och peppra. Koka bönorna i 3-4 minuter och skölj i kallt vatten och skiva tunt.

Lägg levern i marinad i balsamicovinäger. Låt den marinera minst 30 minuter. Stek i ankfett om det är möjligt. Det ger en oslagbar smak på levern. Annars fungerar smör och lite olivolja också utmärkt. Stek levern 3-4 minuter på varje sida och låt den svalna något i pannan. Den får gärna vara lätt rosa i mitten. Skiva upp.

Varva sallatsblad, lever och svamp på en tallrik och toppa med valnötter, skivade bönor och vinägrette.

En kommentar »

  1. Det receptet låter inte så dumt! Får prövas på här i hemmet.

Lämna kommentar

Instagram feed