RECEPT

Salmalax med primörer, valnötsmajonnäs och valnötsvinägrette

Salmalaxen från Norge är för god för att tillaga. Här får den bara en kort rimning med havssalt. 

Salmalax med primörer, valnötsmajonnäs och valnötsvinägretteIngredienser för 4 portioner
400 gram Salmalax
havssalt
1 knippe grön sparris
1 kg bondbönor
½ gurka
4 primörlökar
2 msk kapris, saltad
4 sparrispotatisar
dill
Salt
Peppar
Skär laxen i kuber och salta lätt med havssalt. Sprita bondbönorna om de hunnit bli välväxta. I början av säsongen behövs det inte, eftersom det yttre skalet är mjällt och fint. Koka bönorna 30 sekunder i saltat vatten, och lägg dem i isvatten.

Koka potatisen. Skär den i tärningar när den är färdigkokt och droppa lite valnötsvinägrette över.

Bryt den nedre träiga biten av sparrisen. Koka i saltat vatten i 2 minuter och lägg i isvatten. Skiva den på längden

Skala gurkan och ta bort kärnhuset. Skär små tärningar. Skiva löken tunt.

Lägg upp grönsaker och potatis på en tallrik och toppa med lax. Droppa lite vinägrette över laxen och valnötsmajonnäs över grönsakerna. Garnera med kapris och dill.

Mera i samma ämne: , ,

Lämna kommentar

Instagram feed