RECEPT

Saltbakad rotselleri med hasselnötsmaionnäs och gräslök

Saltbakad rotselleri med hasselnötsmaionnäs och gräslök

Recept ur Markus kokbok : plockmat, vardagslyx, söndagsmiddag och desserter

1 rotselleri
500 g grovsalt
lite neutral olja
1. Lägg grovsaltet i en ugnsfast form och lägg på den hela rotsellerin. Baka i ugn på 150 grader i ca 4 timmar tills den är helt genombakad. Känn med en potatissticka. Ta ut och låt svalna.

Hasselnötsmajonnäs:
1 dl rostade hasselnötter,hackade
2 msk hasselnötsolja
1 dl majonnäs
sherryvinäger
salt och peppar
finskuren gräslök

1. Mixa hälften av hasselnötterna med hasseinötsoljan till en slät massa. Blanda med majonnäs och smaka av med sherryvinäger. salt och peppar.

2. Skär bort skalet på sellerin och skär den sedan i mindre skivor. Lägg upp på tallrik eller fat. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar. Lägg på en klick hasselnötsmajonnäs på varje skiva. Garnera med lite hackade hasselnötter och gräslök.

Mera i samma ämne:

Lämna kommentar

Instagram feed