RECEPT

Senapsmarinerad lammbringa med krämig spetskål och citron

Senapsmarinerad lammbringa med krämig spetskål och citronSenapsmarinerad lammbringa med krämig spetskål och citronBringan får en läckert krämig och mjuk konsistens när den får koka länge.

1 lammbringa urbenad
3 msk grov dijonsenap
2 msk hackad dragon
2 msk hackad rosmarin
Salt
Peppar

Bena ur bringan, eller be din köttbutik att göra det. Bred ut bringan och fördela senapen jämnt över köttet . Strö på hackade örter och peppar och rulla ihop. Bind hårt med snöre och låt köttet marinera i 1 timme. Bryn runt om i lite olja eller ankfett. Slå in bringan i dubbla lager aluminiumfolie och ställ i ugnen på 150 grader i 2- 2 1/2 timme. Ta ut och låt köttet vila en stund innan det skärs upp i grova skivor. Servera med krämigt spetskål.

Krämig spetskål med citron
½ spetskålshuvud
2 msk smör
½ dl medkokt kycklingbuljong
½ dl grädde
2 msk citronsaft
Salt
Peppar
Några rasp av tonkaböna (kan uteslutas)

Strimla kålen fint efter att den grova mittnerven på bladen tagits bort. Lägg i en kastrull tillsammans med smör och buljong. Sjud tills kålen är mjuk men fortfarande spänstig. Tillsätt grädde och citronsaft och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Tonkaböna passar bra med kål. Använd den med försiktighet eftersom den lätt överskuggar råvaran.

Kryddig lammbog med senapsspeltvete och rosmarinolja

Lammrostbiff av ungfår

Grillad lammbringa med rödbetor och kapris

Lammgryta med parmesanost

Mera i samma ämne:

Lämna kommentar

Instagram feed