RECEPT

Sparris med ört- och valnötsmajonnäs

Mer sparrissmak-smörstektEn luftig majonnäs som får lite extra kraft av en kokt äggula blir en utmärkt dipsås till sparrisen.

Ingredienser för 4 portioner

2 knippen sparris (1 kg)

Majonnäs

1 kokt ägg (bara gulan används)
1 äggula, okokt
1 dl solrosolja
2 tsk vinäger, sherry eller vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap, osötad
1 msk valnötsolja
2 msk hackad timjan
½ kruka gräslök
3 msk hackad persilja
2 blad rosmarin
2 msk hackad körvel
Salt
Peppar

Koka ägget i 7 minuter. Skala ägget och finhacka äggulan.

Vispa den okokta äggulan med vinäger och dijonsenap.

Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt vispning. Rör ner hackade örter och äggula. Örterna kan givetvis varieras efter smak.

Smaksätt med salt, peppar och valnötsolja.

Skölj sparrisen och bryt bort den nedre träiga delen. Stek i olja 3-4 minuter. Servera med örtmajonnäsen.

Stekt sparris med knaprigt kycklingskin och sparrismajonnäs

Sparrismajonnäs

Stekt sparris med champinjoner och tryffelolja

Kokt sparris med apelsinhollandaisesås

Sallad på sparris och majskycklinglever och torkat ankbröst

Sparrisrisotto

Sparrisolja

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed