RECEPT

Squash med kalv och parmesanost

Squash med kalv och parmesanostIngredienser för 4 portioner

12 små runda squash, eller 8 små avlånga
600 gram kalvfärs
1 lök
1 dl parmesanost, riven
1 brödskiva, uppblött i vatten
2 msk gräslök
2 msk persilja
Det urgröpta från squashen
Salt
Peppar

Skär av toppen på squashen och gröp ur en del av innehållet. På de avlånga grönsakerna skärs ett långt snitt på längden. Hacka det urgröpta från squashen och lägg den i en sil tillsammans med 2 tsk salt i 20 minuter. Skölj och låt den rinna av väl.

Stek lök, den saltade squashen i lite olivolja tills löken är mjuk och fått lätt färg. Bryn färsen och blanda med grönsakerna. Tillsätt parmesanost och örter och smaka av med salt och peppar.

Salta den urgröpta squashen lätt och fyll med köttblandningen. Baka i ugnen på 175 grader i 25-30 minuter. Servera med en sallad.

Lämna kommentar

Instagram feed