RECEPT

Tartine med confiterad anka och stekta äpplen

Recept Tartine med anka och äppleHelt enkelt en liten rostad brödskiva med godsaker på.

Ingredienser för 4 förrättsportioner

2 anklår, confiterade
2 äpplen, Transparent blanche
2 msk ankfett, från anklåren
2 dl torr äppelcider
1 näve gröna blad, ruccola eller mache
Salt
Peppar

Lägg anklåren i ugnsfast form och ställ i ugnen på 225 grader tills skinnet börjat få färg. Ta ut och lossa köttet från benet. Häll bort överflödigt fett från formen och tillsätt cider. Koka ner tills såsen är simmig. Smaka av med salt och peppar.

Skiva några äpplen, här användes Transperent blanche, stek hastigt i lite av fettet från anklåren. Det behövs bara en knapp halvminut i pannan.

Rosta några tunna skivor bröd, gärna ett surdegsbröd. Lägg några gröna blad på brödskivorna och toppa med stekta äppelskivor och anka. Finhacka lite ostekt äpple och garnera med. Ringla lite av skyn över innan den serveras.

Confiterat anklår från en liten canetteanka, med valnötter

Confiterad grisbog fylld med karljohansvamp

Petit salé med confiterat anklår och puylinser

Confiterat sidfläsk på gårdsgris med polkabetor, kastanjer och ruccola

Confiterat kryddrimmat sidfläsk med gröna ärtor, tapenade och pistaschenötter

Körsbärstomater confiterade i ankfett

Confiterad bog av gris med äpple och senapsvinägrette

Mera i samma ämne: , , , ,

En kommentar »

  1. Enkelt och smakfullt! Hoppas många nappar på receptet!

Lämna kommentar

Instagram feed