RECEPT

Terrin på grönmögelost med pepparkakskross och daddelsirap

Terrin på grönmögelost med pepparkakskross och daddelsirap

Ingredienser för 4 små terriner

200 gram engelsk stilton, en svensk bredsjö blå, en fransk saint agur eller fourme de ambert
2 msk crème friache
1 dl krossade pepparkakor
1 msk daddelsirap
2 msk vitvinsglögg

Smula osten och blanda med crème fraiche. Blanda pepparkakskross med vitvinsglögg.
Ta en rund liten form i pepparkaksstorlek. Lägg ett lager ostblandning i botten och varva med pepparkakskross och ett nytt lager ost i totalt fyra lager och avsluta med pepparkakskross. Ställ i kylen i minst 1 timme. Skär i 1/4-delar och ringla lite daddelsirap på varje bit och servera till het vitvinsglögg.

 

Glögg med cognac

Honungsglaserad grissida med kanel

Camembert fylld med russin, aprikoser och chokladmandlar

Glöggpäron med vaniljgrädde och kanderade citronskal

Glöggtryffel

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed