RECEPT

Terrin på kycklinglever

Kycklinglever ger en mildare leversmak än gris, eller kalvlever. Det är ändå en mustig terrin med smak av både enbär och lagerblad.

Rullsylta med äpple och enbärIngredienser för 6-8 portioner

500 gram färsk kycklinglever
400 gram grishals
10 gram salt (1 1/2 tsk)
2 gram svartpeppar, malen (15 varv på kvarnen)
2 enbär, hackade
1 lagerblad, helst färskt, fint hackat
en ytterst liten nypa av vardera malen muskot, kanel och nejlika
bladen från några kvistar timjan
1 tsk finhackad rosmarin
5 cl portvin

Mal hälften av köttet och levern grovt i köttkvarn eller i matberedare. Hacka resten i bitar för grövre textur på terrinen. Blanda färsen med kryddor och salt och tillsätt portvin. Häll upp blandningen i en avlång eller rund ugnsfast form och ställ i en djup plåt. Täck formen med folie. Fyll på med kokande vatten så 2/3-delar av formen täcks. Baka i ugnen i 175 grader i ungefär 1 1/2 timme. Ta ut terrinen och låt den svalna, gärna under press. Ställ terrinen i kylen i minst 12 timmar gärna under press.

Bästa charkuterierna för julbordet

Julskinka

Kalvsylta med grisfot

Pressylta

Leverpastej

Mera i samma ämne: , , ,

Lämna kommentar

Instagram feed