- Vin & Gastronomi - http://www.vinochgastronomi.se -

Tryffel med smör och tagliatelle

Knappt ett recept, men ett klassiskt och svårslaget sätt att njuta av tryffelns aromer.

Ingredienser för 2 portioner

160 gram tagliatelle
1 färsk tryffel, (T. melanosporum) ungefär 10 gram
25 gram smör
salt
vitpeppar

Koka pastan i saltat vatten tils den är mjuk men fortfarande spänstig nog för att ge lie tuggmotstånd. Smält smöret och blanda med pastan. Riv hälften av tryffeln fint över pastan och blanda väl.

Lägg upp på tallrikar och toppa med tunna skivor tryffel. Servera eventuellt med lite periljekräm.

Persiljekräm

1 dl persilja, 25 gram
4 msk olivolja
saft från en citronkyfta
salt
peppar

Mixa persilja med olivolja och citronsaft till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.