- Vin & Gastronomi - http://www.vinochgastronomi.se -

Tryffelomelett

Tryffelaromen räcker långt och kan gärna ge andra råvaror ljuvlig smak innan den tillreds. Lägg en tryffel i en tät glasburk tillsammans med några ägg. Äggen kommer ta fin smak av tryffeln som kan användas i andra rätter. Ett klassisk rätt som ger tryffelaromerna utrymme.

Ingredienser för 2 portioner

4 ägg som fått arom av tryffel
2 msk grädde
3 msk smör
finhackad gräslök
salt
vitpeppar

Knäck äggen och vispa dem lätt tillsammans med grädde. Salta och peppra. Smält smöret i en stekpanna och vänta till det bubblat upp. Tillsätt ägg och rör rejält i pannan tills äggen stelnat. Vik omeletten dubbel i pannan och stjälp upp på en tallrik. Toppa med finhackad gräslök och eventuellt lite riven tryffel.