RECEPT

Ugnsstekta fikon med vaniljhonung och kardemummagrädde

Ugnsstekta fikon med vaniljhonung och kardemummagräddeIngredienser för 4 portioner

4 färska fikon
4 msk honung
½ vaniljstång
3 msk vit glögg
2 dl grädde
1 nypa nymald kardemumma

Skär två snitt i fikonen och lägg dem i ugnsfast form. Dela en ½ vaniljstång och ta ut de små fröna. Lägg i en kastrull tillsammans med honung och värm upp. Låt honungen svalna. Häll honungen över fikonen. Stek i ugnen på 175 grader i 10 minuter.

Vispa grädden och tillsätt en nypa kardemumma. Servera fikonen och toppa med grädde.

Filodegsrullar med västerbottenost och fikonmarmelad

Äpplen med kardemumma och kanel i smördeg

Äppel och vaniljglöggsmousse med glöggmarinerade pepparkakor

Pepparkakspanerad ostbollar

Mera i samma ämne: ,

Lämna kommentar

Instagram feed