RECEPT

Vildsvinsgryta

VildsvinsgrytaIngredienser för 4 portioner

600 gram vildsvinsbog, eller karré, skinkstek fungerar också
500 gram sidfläsk av gris
3 msk gåsfett, eller smör
2 lökar
2 purjolökar
3 vitlöksklyftor
2 krm quatre epice
3 lagerblad
4 dl kycklingbuljong
1 dl amontillado sherry
salt
peppar

Skär grova bitar av fläsk och vildsvin, ungefär 4×4 cm. Salta, peppra och låt köttet vila i 10 minuter. Bryn därefter i gåsfett, eller smör. Lägg i en gryta.

Skiva löken grovt och bryn den hastigt tillsammans med morötteri smör eller gåsfett. Skiva purjolöken i 5 cm bitar. Lägg grönsakerna, utom purjolöken med köttet i grytan. Tillsätt vitlök, kryddor, vin och buljong. Sjud grytan i 1 ½ -2 timmar tills köttet är mört. Lägg i purjolöken de sista 30 minuterna. Smaka av med salt och peppar

Servera med ett gott potatismos.

Vildsvinsfilé med morotsstomp, tomat och smörkrutonger

Vildsvinsspjäll med fänkål och apelsin

Kryddiga revbensspjäll av vildsvin

Vildsvinskotletter med fänkål och rosmarin

Vildsvinsbog bräserad i vin

Mera i samma ämne: , , , ,

Lämna kommentar

Instagram feed