RECEPT

Vinkokta blåmusslor fyllda med kalvfärs, parmesan och örter

Recept: Vinkokta blåmusslor fyllda med kalvfärs, parmesan och örter Moules farciIngredienser för 4 portioner

1 kg musslor, 1 nät
1 msk smör
2 dl vitt vin för kokning, kan ersättas med vatten
1 vitlökklyfta
1 schalottenlök
fyllning
100 gram kalvfärs
40 gram pancetta, eller torkad skinka
3 msk ströbröd
1 msk hackad timjan
½ msk rosmarin
1 vitlöksklyfta
½ dl grädde
3 msk torrt vitt vin
4 msk parmesanost
4 msk ströbröd
Hackad persilja
Salt
Peppar

Blanda färs, vitt vin, pancetta eller torkad skinka, örter, ströbröd, vitlök och grädde till en smidig smet. Smaka av med salt och peppar.

Ta bort musslorna ”skägg” med en vass kniv och skölj i kallt vatten. Musslor som inte stängs ska kastas. Fräs lök och vitlök i lite smör. Tillsätt vin eller vatten och koka upp. Lägg i musslorna och koka under lock tills musslorna öppnat sig. Det tar bara en knapp minut eftersom musslorna kokas klart i ugnen. Sila av direkt. Dela musslorna och lägg halvorna med musselkött i en ugnsfast form. Lägg en dryg tsk av färsen i varje mussla och toppa med lite ströbröd, parmesanost och hackad persilja. Ställ i ugnen på 200 grader i 4-5 minuter.

Servera med ett gott bröd som förrätt eller som tilltugg till en aperitif.

Lämna kommentar

Instagram feed