Redaktion

Vin och gastronomi var namnet. Ännu en vin- och matsajt kanske några säger. Varför inte? Vi tycker att det finns fler historier att berätta från gastronomins värld. Det är historier om människorna som vigt sitt liv åt att ge oss andra stora smakupplevelser. Det är historier om passionen, glöden och övertygelsen om att kanske det fulländade är inom räckhåll. Det handlar om finstilta detaljer och om stora gester. Det handlar om att bruka jorden med respekt, det handlar om druvor, skörd och blanka ståltankar, ekfat och om jäsprocesser, malt, humle och rent vatten. Det handlar om råvaror med smak och kokkonst som inte nödvändigtvis behöver vara komplicerad men som gärna får vara det, om det känns nödvändigt och intressant.

Det är också historier om skapande, kreativitet, glädje och humor och ibland bara kulinariska utflykter som förhoppningsvis väcker lusten att också i verkligenheten få nya upplevelser av mat och dryck.

Vi vill berätta om människorna med händerna i jorden, bland vinrankorna men lika gärna i veteåkern eller grönsakslandet, om människorna i ladugården, svinstallet eller bakom slevarna och stekpannorna i köken. Vi fascineras av den enorma mångfald som gastronomins värld erbjuder men vi fascineras lika mycket av människorna som varje dag för tradition och utveckling vidare. Vin och gastronomi tänker inte ta några omvägar, vi går direkt till källan.

Vi hoppas kunna bli ett destillat av vin- och matglädje med lång eftersmak.
Läs om kulinariska utflykter i vingårdar och kök, få nyheter från vin- och matvärlden och underhåll köksglädjen på www.vinochgastronomi.se

Varmt välkomna!

Helena Havlund & Magnus Henriksson

Kontakt:
redaktionen@vinochgastronomi.se

Logotyp för nerladdning

Klicka på bilden eller länken.  Bilden öppnar sig i ett nytt fönster. Högerklicka på bilden och välj ”Spara bild som”

Transparent version.
VG Logga PNG 1022 x 343px transparent
PNG 1022 x 343px transparent bakgrund 
PNG 245 x 82 px transparent bakgrund
GIF 258 x 100 px 
GIF 300 x 115 px 
JEPG Hig Res 1075 x 413 px 300 dpiInstagram feed