Reportage

Portugal – tradition och modernitet i symbios

Reportage

Portugals viner övertygar alltmer och ökar sin försäljning i Sverige. Vi tar en titt i backspegeln och pratar med några av landets vinpionjärer.

Samarbete Portugals framtid

Reportage

Att Portugals 300 000 vinodlare i genomsnitt odlar en hektar mark var säger lite om omfattningen av den vingårdsmosaik landet består av.

Ölentreprenör i mikroformat -Dugges

Reportage

Svensk öl- och bryggerikultur är mer levande än någonsin. Men det är inte de stora bryggerierna som Spendrups eller Pripps som står för förnyelse och innovation, utan en växande skara småbryggerier.

Nedslag Wachau – Smaragd 2007

Reportage

Donaus dalgång i Wachau bjuder på bländande vackert landskap och några av Österrikes bästa vita viner. Första helgen i maj korkas de nya årgångarna av de högst klassade Smaragdvinerna upp för första gången. Efter en euforisk årgång 2006 laddar nu Wachau upp med 2007:orna.

Bruno Paillard – att bygga ett champagnehus

Champagne Reportage

En bra näsa och druvor av hög kvalitet är hans recept på bra champagne.

Chablis -med smak av kalksten

Reportage

Chablis vita viner är sinnebilden av chardonnaydruvan. Friska, eleganta och med smak av blöta kalkstenar.

Alain Brumont – en dirigent i vingården

Reportage

I Madirans kalkåsar i sydvästra Frankrike härskar den oförsonliga tannatdruvan. I över 20 år har vinmakaren Alain Brumont varit den oomtvistliga mästaren i att tämja denna kärva druva till mörka, täta viner med smak av Madirans jordar.

Ferran Adrià -det kreativa kökets mästare

Reportage

Det finns restauranger och så finns El Bullì. Det finns kockar och Ferran Adrià. Världens samlade matkritiker har för tredje året i rad satt honom och hans restaurang på topplaceringen bland världens restauranger. Det kreativa kökets mästare har de senaste 20 åren tänjt på gränserna för hur vi ser på mat och måltiden.

Jordnära Champagne

Champagne Reportage

– God mat kräver bra råvaror och gott vin kräver mogna druvor av hög kvalitet. Orden är Erick De Sousas. Han har en liten vingård med samma namn i Avize i hjärtat av Côte des Blanc. Med vingårdens jord i fokus och med okonventionella metoder gör han champagne med både djup och elegans.

Sida 2 av 212
Abac Alois Gölles AOC Minervois Barcelona Chablis chocolate fusion Choklad i mat De Sousa Didier Seguier Domaine Clovallon Domaine Georges Vernay Domaine Léon Barral Domaine Montirius Domaine Pierre Gonon Domtagris Dugges Ale & Porterbryggeri El Bulli Ferran Adrià Fèvre Frankrike Frédéric Bau Fusion Chocolat Hantverksbryggeriet Laroche Luís Pato Lux stockholm Michel Laroche Molekylär gastronomi Nynäshamns Ångbryggeri AB Oceanbryggeriet Ölentreprenör i mikroformat österrike Portugal Sigtuna brygghus Smaragd Valrhona Vinbar Wachau

Instagram feed